Dierenambulance Apeldoorn: Ook dieren kennen spoedeisende hulp


———————————-

Voordat je op deze pagina vindt wat je zoekt, vraag ik je even stil te staan bij deze gedachte. Als mens ben je onderdeel van de Natuur. En ook dieren zijn onderdeel van de Natuur. Velen onder ons herkennen de diepte die dieren in ons leven kunnen geven als we ze toelaten in ons leven. Dit dier (hond, vogel, konijn, paard …) is voor ons méér dan alleen maar eendier. Het is je maatje. Je vriend in nood. Een vriend die je gelukkig maakt. Vaak alleen maar door er te zijn. Vaak ook door de emoties die het bij jou los maakt. Je kent ze wel!

Dieren verdienen je aandacht – Zeker ook als ze hulp nodig hebben! Mensen worden ziek, raken gewond en ja gaat dood! Ja, elk levend wezend ondergaat één van deze vervelende situaties. Je ontkomt er niet aan. Voor de mens is het normaal dat er instanties zijn die je helpen in een dergelijke noodsituatie. Een situatie waar je geen idee hebt hoe je ermee om moet gaan. Ze zijn het waard, of niet! Als je tijd wil vrijmaken voor hulp aan dieren. Kom en rijdt op de dierenambulance in Apeldoorn.

Vrijwilligers rijden op de dierenambulance – De “Dierenambulance Apeldoorn” is opgericht in 1988 en heeft de ambulances van Deventer en Zutphen helpen oprichten. De Regio Dierenambulance is in december 2000 van start gegaan. Deze ambulance-vrijwilligers zijn dagelijks op pad voor het zieke, gewonde of dode dier in Apeldoorn en omgeving. De ambulance-vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold door middel van een dieren-EHBO-cursus, rijden twee dagen per week. De vrijwilligers zijn op zoek naar gelijkdenkende collega’s met rijbewijs.

Je rijdt in de ambulance-bus en komt in de meest vreemde situaties terecht. De vrijwilligers kunnen je veel sappige en vermakelijke anecdotes vertellen. Natuurlijk ook verdrietige en nare. Als vrijwilliger kom je écht in contact met het leven en help je die levende wezens waar jij voor in wil zetten.
(zie http://www.dierenbeschermingapeldoorn.nl/)

Algemene taken van de dierenambulance:

  • eerste hulp verlenen aan gewonde (huis) dieren.
  • indien nodig naar een dierenarts vervoeren.
  • zwerfdieren ophalen en naar asiel brengen.
  • assisteren in dieren in nood in opdracht van politie / brandweer / inspectiedienst.
  • beschermde dieren naar gespecialiseerde opvang vervoeren.

Tegen betaling verzorgt de dierenambulance:

  • het vervoer va je huisdier naar dierenarts, trimster, pension enz.
  • het weer terug naar huis brengen van zwerfdieren.
  • de crematie / begrafenis voor je overleden huisdier.
  • het thuis ophalen en afvoeren van je overleden huisdier .

Tarievenlijst Dierenambulance
Hier vind je een overzicht van kosten de je tegenkomen bij inschakeling van de dierenamublance. (http://www.dierenambulanceforum.nl/index.php?showtopic=1807)

Alarmnummer Dierenambulance regio Apeldoorn, Deventer, Zutphen

Het alarmnummer Dierenambulance Regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen is:
0900 – 999 1 999 (EUR 0,45/minuut). Je wordt dan direct doorgeschakeld naar de dienstdoende dierenambulance. De ambulance in Apeldoorn is inzetbaar tot 22:00 uur ‘s avonds.

Help de dieren met giften – giften zijn van harte welkom op:
Rabobanknummer: 30.60.00.822 t.a.v. “Dierenambulance Apeldoorn”

Dierenambulances zijn vaak afhankelijk van giften, donaties, collectes en soms subsidies.
De dierenambulance is een stichting en heeft derhalve geen winstoogmerk.
De meeste dierenambulances zijn een onderdeel van De Dierenbescherming. Andere zijn lid van de Federatie Dierenambulance Nederland (FDN) of de Europese Federatie Dierenambulances (EFD) . (http://nl.wikipedia.org/wiki/Dierenambulance)

Lijst van Dierenambulance Centrales in Nederland

Adressen Dierenambulance centrales http://www.dierenambulance.nl/da.htm

About quinten

Practitioner of Specialized Kinesiology, The Netherlands
This entry was posted in ambulance, apeldoorn, dieren, dierenambulance, spoed and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment