Burnout: Wat is het?


Technorati Tags: , , , ,

———————————————————————-

Burn-out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn, geen energie of motivatie meer vinden voor de bezigheden op het werk. …

nl.wikipedia.org/wiki/Burnout

Een contradictio in terminis. Psychologisch is niet fysiologisch/lichamelijk (gevoel). Of niet. Is het beide? Zoiets als in …

Burnout is a state of emotional and physical exhaustion caused by excessive and prolonged stress.
It can occur when you feel overwhelmed and unable to meet constant demands.
As the stress continues … you begin to lose the interest or motivation … the interest or motivation that led you to take on a certain role in the first place.

Burnout reduces your productivity and drains your energy, leaving you feeling like a zombie … increasingly hopeless, powerless, cynical, and resentful. Ultimately feeling of being burned out can eventually cause loss of your job, your relationships, and your joy for life for a long long time.

http://www.helpguide.org/mental/burnout_signs_symptoms.htm

Kan Gespecialiseerde /Toegepaste Kinesiologie uitkomst bieden???


Wat is eerder “het gevoel”of “het lichaam”? Je kent het wel het kip of de ei!

Als je je lamlendig voelt, dan voel je dat ook en de geest en emotie volgen!
Als je emotioneel vast zit kan het lichaam aangeven dat je liever in bed blijft liggen.

Dit effect geeft het directe verband weer tussen lichaam/geest(denken)/ziel(emotie). Deze drieeenheid vormt het axioma van Gespecialiseerde / Toegepaste Kinesiologie: “Een ongenoegen in een van de delen kan een cascade van gebeurtenissen oproepen (goed of slecht) in de andere werkingsgebieden van deze drieeenheid”. De spiertest vormt hier de leidraad voor het het ontrafelen van de kluster en de correcties de handelingen om tot het gewenste effect te komen: Lichaam/geest/ziel in homeostase.

Deze basis vindt haar wortels in: Energie. CHI zoals het genoemd wordt in de Traditional Chinese Medicin. De Quantumtheorie geeft luidt en duidelijk aan dat “alles begint met trilling”. Trilling als golf of als deeltje. Afhankelijk van voorwaarden op basis waarvan naar het fenomeen gekeken wordt. Dit is ook de basis van het gebeuren om “The Secret”.

Even een praktijkvoorbeeld! Een tijdje geleden voelde ik mij “alsof mijn adem werd ontnomen”, ik had nergens zin in en een zwaar gevoel op de borst. Ik denk dat burnout een dergelijk lichamelijk gevoel over iemand heen kan brengen en meer. Ik moest ergens naar toe met de auto en al rijdende deed ik wat drukpuntjes. Met de body scan kwam ik uit op het borstbeen. Ik testte wat puntjes uit op het borstbeen. Masseerde die puntjes en volgde een pad over mijn borstkas zoals de spiertest mij aangaf. Toen ik met de auto aankwam op de plaats van bestemming voelde ik mij als een herboren persoon.

Zoals vaker aangeduid: Gespecialiseerde / Toegepaste Kinesiologie is niet alleen het spiertesten. Het is ook de correctie doen die het mogelijk maakt om de gevonden blokkade op te lossen met het einddoel om je lichaam anders te laten voelen … niet zo BURNED OUT.

>> orthokin.nl

Advertisements

About quinten

Practitioner of Specialized Kinesiology, The Netherlands
This entry was posted in body scan, burn out, kinesiologie, manual muscletest. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s